Hoe kies je de juiste matras?

Een harde matras is over het algemeen minder geschikt bij rugklachten omdat de lichaamsvormen moeilijk opgevangen worden door de matras. De lage rug krijgt te weinig steun en daardoor ontstaat lage rugpijn en drukpunten aan de schouders en de heupen. Een harde matras geeft de beste resultaten voor mensen die veel buikliggen.

Om diezelfde reden mag een matras voor rugklachten ook niet te zacht zijn. Het lichaam hangt dan door en er kunnen opnieuw lage rugklachten ontstaan. Een zachte matras kan voor een fijngebouwd iemand perfect werken. Ook mensen met gevoelige of prikkelbare spieren kunnen gebaat zijn met een zachtere matras of tenminste een zacht oppervlak.

De beste matras tegen rugpijn voor veel slapers is een medium kwaliteit. Een goede balans tussen ondersteuning en comfort zorgt voor de beste slaapkwaliteit. De ondersteuning zorgt voor een correcte houding. Het comfort zorgt ervoor dat u lang in dezelfde houding kunt blijven liggen en niet gewekt wordt door een pijnlijke schouder of heup.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie